Zašto baš ja?

Da je dojiti lako,

dojio bi svako.

Da li ste i vi mislili da je dojenje najprirodnija stvar na svetu, da je dovoljno samo da želite da
dojite i da će sve ići glatko kako vam daju bebu u naručje?

I ja sam to mislila kada sam dobila prvo dete ali nažalost realnost je bila drugačija. Nakon porođaja su me odvojili od bebe, a
kad su mi je konačno dali u ruke nisam znala šta da radim s njom. Grudi tvrde, beba plače, podoji užasno bolni, ragade i tako u krug. Mislila sam da nema nade za nas.

Znala sam da se dojke moraju redovno prazniti ako ih beba ne prazni efikasno i uspela sam da održim laktaciju sa izdajalicom ali je to izdajanje bilo vrlo mučno i dugotrajno. Posle loših iskustava sa nekoliko izdajalica konačno sam došla do dvostruke hospital grade izdajalice
koja je uspela za kratko vreme da mi navuče dovoljno mleka i zbog nje sam uspela isključivo da izdajam mleko za svoju prvu ćerkicu čitavih godinu dana. Ovo je bila moja najbolja alternativa dojenju koje nažalost nisam uspela s njom da uspostavim zbog oralnih konstrikcija o kojima tada nisam mnogo znala.

Ubrzo sam dobila i drugo dete i mislila sam ovog puta će sigurno sve ići kako treba međutim i sa njom su me zatekli problemi sa hvatom na dojci i sa dojenačkim alergijama zbog kojih smo ušle u dugačak štrajk dojenja. Moja verna izdajalica je opet bila tu da pomogne da se prevaziđe taj period i zahvaljujući upornosti i edukaciji uspela sam da uspostavim dojenje sa mlađom ćerkom u kojem smo uživale 2,5 godine.

Iako sam po struci master biohemije u međuvremenu sam shvatila da je moj poziv pomaganje drugim majkama koje su u istim problemima sa dojenjem u kojima sam i sama bila. Postala sam sertifikovana savetnica za dojenje i u poslednje 3 godine pomogla preko 1500 žena da ostvare svoje ciljeve. Kako? Tako što sam se posvetila detaljnoj analizi uzroka njihovih poteškoća bilo da su to oralne konstrikcije, dojenačke alergije, problemi sa hvatom na dojci, sa zastojima, nedovoljnom količinom izdojenog mleka itd.

Ono što dobijate kada zakažete konsultaciju sa mnom je nekog sa dovoljno ličnog i stručnog iskustva ko može detaljno da vam se posveti, prepozna šta je to što vas muči i na najjednostavniji način vam objasni kako da rešite svoje probleme sa dojenjem i dođete do svog cilja. Osim što dobijate detaljan plan rada kao i snimak konsultacije ukoliko je odradimo online dobijate i pisani materijal koji vam može dodatno pojasniti sve ono o čemu smo pričali.
Bilo da je konsultacija uživo ili online na njoj ću moći uz pomoć upitnika koji mi popunite da procenim šta je to što vam stvara poteškoće. Moći ću da odradim detaljan oralni pregled bebe koji je važan za njen kompletan psihomotorni razvoj, a ne samo za dojenje. Moći ću da
pregledam hvat, transfer mleka, objasnim vam kako se hvat koriguje, kako se beba pozicionira i naravno detaljno objasnim tehnike izdajanja i pravilne tehnike hranjenja beba.
Daću vam alate uz pomoć kojih ćete imati dovoljno samopouzdanja da savladate sve prepreke.
Neke od divnih iskustava mojih klijentkinja možete pročitati ovde:

  • https://www.instagram.com/p/C0zqjItsdsN/
  • https://www.instagram.com/p/C2AxdOvsQjE/
  • https://www.instagram.com/p/C4v00AKImke/?img_index=1

Osim online radionica koje možete pogledati na mom Patreonu i uživo radionice koju sam održala u Stadion Shopping Centru povodom Dana žena imala sam priliku da gostujem i u emisiji Dunavsko popodne na Dunav Televiziji. Ceo intervju možete pogledati ovde: 
Ako već danas uložite u edukaciju o dojenju povećavate sebi šanse mnogostruko da ćete ostvariti svoje ciljeve. Što duže čekate smanjujete sebi šanse za uspehom. Kažu gvožđe se kuje dok je vruće. Zato rezervišite svoj termin što pre i pridružite se mojim brojnim zadovoljnim klijentkinjama. Ono što mogu da vam garantujem je da ćete dobiti više informacija nego što ste očekivali.
Termini su ograničeni i nekad ćete morati pričekati na slobodan termin, ali uvek mi možete pisati ako se desi neka hitna situacija. Tu sam za vas.
Zato zakažite svoj termin što pre na navedenom linku: https://calendly.com/mama-
izdajalica
Ne propustite priliku da rešite ono što vas muči uz stručnu pomoć jer ćete u suprotnom imati osećaj da se vrtite u krug, da sve radite uzalud što vas brzo može dovesti do očaja i odustajanja. Pružite i sebi i svojoj bebi priliku da uživate u dojenju i da joj obezbedite odrastanje na najprirodnijoj i najzdravijoj ishrani.

P.S. Čak i ako mislite da sve znate o dojenju verujte da ćete od mene sigurno još nešto novo naučiti.