O meni

Ko je Mama Izdajalica?

SERTIFIKOVANA SAVETNICA ZA DOJENJE I IZDAJANJE – MARINA MUMOVIĆ MILOŠEVIĆ

Ja sam Marina, supruga i mama dve devojčice – Aleksije i Petre sa stažom dojenja i izdajanja više od 3 godine. Imam 32 godine, živim u Novom Sadu i veliki sam zaljubljenik u životinje i muziku. Po struci sam master biohemičar, specijalista za forenziku a kada sam postala administrator Facebook grupe Mame Izdajalice kao moj istinski poziv mi se nametnulo savetovanje o dojenju i izdajanju tako da sam upisala kurs i postala sertifikovana savetnica za dojenje. Osim ove grupe admin sam i u grupi Trudnice i mame, a moderirala sam i najveću američku grupu za izdajanje gde sam mnogo toga naučila. Ipak sam odlučila da se skoncentrišem na naše podneblje i pružim podršku majkama sa Balkana.

Moja plovidba roditeljskim vodama je počela burno zbog neadekvatne podrške dojenju u porodilištu, ravnih bradavica, skraćenog frenuluma kod bebe, davanja pogrešne flašice itd. To je rezultiralo isključivim izdajanjem godinu dana za moju prvu ćerku jer mi je jako bitno bilo da pije moje mleko čiji su benefiti neprevaziđeni. Veliko i naporno iskustvo koje nikad neću zaboraviti i koje me je napravilo onim što sam danas. Mnogo sam čitala i učila pripremajući se što bolje za drugu bebu, koju sam zahvaljujući dobroj edukaciji dojila 2.5 godine nakon prevazilaženja brojnih problema sa dojenjem. 

Zbog toga sam odlučila da pomognem i drugim majkama koje su u sličnom problemu i podelim svoje znanje i iskustvo. Sa vama ću deliti savete i informacije koje vam mogu pomoći na vašem putu bilo da dojite ili izdajate kao što sam do sad pomagala mnogim majkama.

Zbog svog obrazovanja i činjenice da mi je engleski drugi jezik, imam mogućnost da znanja takođe prikupljam iz inostranih naučnih časopisa, američkih grupa i donosim informacije i izdajalice koje inače nisu dostupne na našem tržištu koje jako kaska za inostranstvom. Konsultacije uživo dostupne su na području Novog sada i okoline, a za sve ostale dostupne su online video konsultacije.