Mercedes među izdajalicama. Njihova glavna karakteristika je da su jako nežne prema grudima u poređenju sa drugim izdajalicama, a opet vrlo moćne i efikasne. Njihova usisna moć je čak 320 mmHg što je izmereno posebnim testom iako kompanija kaže da je 270 mmHg.

Što se tiče izgleda jedina razlika je u boji, svi ostali delovi su isti. Obe imaju tajmer koji se automatski gasi nakon 30 min, noćno svetlo, opciju podešavanja ciklusa do 54 i 12 nivoa vakuuma, obe su dvostruke i obe imaju zatvoren sistem. Takođe postoji mogućnost da se proveri koliko sati su korišćene. Izuzetno su tihe, samo 45 decibela.

Jedina i najbitnija razlika između ove dve izdajalice je ta da S1 ima ugrađenu bateriju i može da radi i bez punjača, dok S2 to ne može. Što se tiče performansi obe su odlične i one su one baždarene na 1500 h nakon čega motor uglavnom slabi. Dakle što novija to jača. Imaju opciju da se proveri koliko su sati korišćene.

Što se tiče izdajanja obe brzo i temeljno prazne grudi, za nekih 15-20 min u proseku. Neke mame sa sporijim otpustom moraju da rade kompresije tokom izdajanja da bi se temeljno ispraznile ali mnoge mame ne moraju.

Što se tiče cene S2 je malo jeftinija od S1 zbog prenosivosti, kreću se oko 160 $ za S2 i oko 200 $ za S1. Po meni se isplati uložiti u S1 kako biste bili pokretni i mogli da izdajate bilo gde (na putu, u kolima, na kampovanju…).

Koju god da uzmete nećete zažaliti i preporučujem ih svakoj mami koja se isključivo izdaja ili se bori sa smanjenom količinom mleka. I ja se lično izdajam sa ovom izdajalicom već drugu godinu i meni najviše odgovara.